בארץ קיימים ארגונים רבים הפעולים למען לקויי השמיעה, להלן רשימת ארגונים ומוסדות מובילים:
מרכז "שמע" הוקם ב 1968 על ידי הורים ומתנדבים במטרה לפרוץ את "עולם הדממה" – לספק את הצרכים המיוחדים של תלמידים לקויי שמיעה (חירשים וכבדי שמיעה): חינוך, קידום, רווחה ושילוב בחברה השומעת. ל"שמע" חמישה מרכזים בארץ.
מיח"א, מחנכי ילדים חרשים, היא עמותה וולונטרית המקנה טיפול, חינוך ושיקום לתינוקות וילדים עם לקות בשמיעה מכל המגזרים של החברה הישראלית.
למיח"א ארבעה סניפים בארץ.
"בקול" הוא הארגון היחיד בארץ שהוקם ומנוהל על ידי אנשים כבדי שמיעה ופועל לשיפור איכות החיים ולקידומם של אנשים כבדי שמיעה מעל גיל 18, באמצעות חקיקה וסינגור, קידום נגישות, הסרת מחסום הבושה ועידוד אנשים כבדי שמיעה להתמודד עם המגבלה.
ארגון בקול הינו ארגון כלל ארצי. מרכז התצוגה הראשי יושב בתל אביב, אך קיימים שני מרכזי תצוגה נוספים בירושלים (בית זוסמן) ובחיפה.
המכון לקידום החרש בישראל (ע"ר) הוא עמותה שהוקמה בשנת 1993 על ידי אנשי מקצוע, העוסקים בתחום החרשות. העמותה הציבה לעצמה כמטרה ליזום, לפתח וליישם תכניות לרווחתה של קהילת החרשים וכבדי השמיעה בישראל, להעצמתה ולהגברת שילובה בחברה כולה.
אגודת החירשים בישראל (אח"א), היא ארגון וולונטרי שנוסד בשנת 1944 על ידי קומץ צעירים חרשים, שמצאו עצמם מבודדים מהחברה השומעת. אנשים אלה הגיעו להכרה כי האדם החירש ירגיש עצמו חופשי ושווה לזולת רק בין חרשים כמוהו.
אתר המיועד להורים לילדים לקויי שמיעה.
אתר המאגד מידע רב להורים ומשפחות של ילדים עם צרכים מיוחדים.